Запознай се с нас

Ние сме екип от юристи с експертиза в областта на интелектуалната собственост. Стартирахме нашата мисия, наречена “QuestionMarks”, през 2021 г. Амбицията ни беше да създадем място, което да предлага висококачествени правни услуги без излишна бюрокрация и с пълна прозрачност относно дължимите хонорари, защото:

Правните компании трябва да бъдат твой партньор, а не тежест.

Не сме спирали да се движим в тази насока. Изградихме компания, в която вътрешните процеси почиват върху правна експертиза и технологични иновации. По този начин успяваме да съдействаме на бизнесите да изберат най-добрата защита за тях – лесно, изцяло онлайн и без излишна бюрокрация.

Горди сме, че помагаме на нашите клиенти да спестят средства чрез финансиране от ЕС за защита на интелектуалната собственост. Съдействаме напълно безплатно с целия процес на финансиране, тъй като достъпът до качествени правни услуги следва да се полага на компании от всякакъв мащаб.

Вярваме, че интелектуалната собственост е съчетание от право, творчество и иновация.

Преплитането на трите елемента превръща всеки казус в единствен по рода си. Това е и в основата на нашия личен подход към клиентите. Потапяме се във всички детайли на един бранд, които изграждат неговата идентичност, за да предоставим най-точната закрила и съвет.

Защитата на интелектуалната собственост е бързо развиваща се област, която става все по-важна за модерния бизнес. Като такава тя поставя редица въпроси. Това за нас е предизвикателство, което ни мотивира да сме подготвени с всички правилни отговори.

Росица Георгиева

Росица Георгиева
Юрист

Роси завършва право в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Учи и в Будапеща, където развива своя интерес към европейските марки и тяхната защита. Консултира бизнеси в областта на медиите, изкуствата, фармацията. Има директен и отзвичив подход, който ѝ помага да защити по най-добрия начин интересите на своите клиенти и техните права на интелектуална собственост.

Ива Семенкова
Адвокат

Ива е магистър по право от Софийски университет “Св. Климент Охридски”. По време на своето обучение се насочва както към интелектуалната собственост, така и към медиацията. След успешно завършен курс, се вписва в Единния регистър на медиаторите. Придобитите умения по преговаряне Ива успява да приложи в производствата по спорове относно търговски марки и други обекти на индустриалната собственост.

Бързо, лесно и с усмивка. Това са три думи, които са твърде далеч от това да преминеш през административна процедура като регистрацията на маркa. Но точно с тях мога да опиша работата си с QuestionMarks.

Димитър Панайотов, ТМ “Под моста”
trademark logo Светулка

Останахме изключително доволни. Роси беше от голяма помощ за нас, преведе ни стъпка по стъпка през процеса и ни държеше в течение през цялото време. Когато имахме въпроси, получавахме отговор в рамките на няколко минути!

Мирела Славова, ТМ “Светулка”

С развитието на бранда Нула32 се наложи да помислим за защита на нашите права на интелектуална собственост. Благодаря на екипа на QuestionMarks, който ни информира за всички стъпки и ни съдейства с подаването на заявка за марка в Патентно ведомство. Регистрацията ни даде необходимото спокойствие да използваме марката в своята дейност.

Панайот Стефанов, ТМ “Нула32”

Професионално отношение, изключително бързо и качествeно свършена работа. Препоръчвам на всеки, който има нужда от услуги, свързани с Патентното Ведомство!

Диана Цоневска, ТМ “DECIBEL”

Много добра комуникация с екипа. Процесът протече гладко. Получих адекватни съвети за регистрацията на търговската ни марка. Бих работил с Question Marks отново.

Христо Стефанов, ТМ “Plámenna Fashion Boutique”

Изключително съм доволен от предоставената услуга. Процесът на регистрация беше лесен и ясен. Комуникацията беше много добра, като всяка една подробност по самата регистрация беше ясно обяснена. Като цяло – изпълнение на много високо ниво.

Георги Карагогов, ТМ “playfootbal.bg”
trade mark "Crouton" registered logo image with slogan
Започвайки нашето ново бизнес начинание, нямахме никаква идея как да подходим и какво да очакваме при регистрация на търговската ни марка. За щастие попаднахме именно на екипа на QuestionMarks, които ни очароваха с компетентността си още от първия ни контакт. Благодарим за изключителния професионализъм и отношение към нас!
 
Юлиана Мартинова, ТМ “Crouton”
Изказвам удовлетвореността на ръководството на фирма “Фидес Интерконсулт” ООД от професионално свършената работа по подновяване на нашата търговска марка. Бих препоръчала и на мои колеги и партньори да се обръщат към вас за аналогични казуси.
 
Татяна Танчева, ТМ “Фидес Интерконсулт”

Доверих се на QuestionMarks да подготвят търговската ми марка за кандидатстване за финансиране от ЕС. Получих бързо съдействие, а на всичките ми въпроси беше отговорено изчерпателно и на разбираем език. Благодаря на целия екип за професионалното отношение!

Алекс, ТМ “Guging”

QuestionMarks отговориха на всички мои въпроси, колкото и досадни да бяха те. Маркираха всяка моя пробойна в знанията за правните аспекти на патенти и марки. Радостен съм, че в тяхно лице намерих консултант за бизнеса си в тази непозната материя.

Благой Анастасов, ТМ “Bevine”

Получих коректност, добро отношение, професионализъм. Благодаря ви!

Симеон Димитров, ТМ “Sheen”

Защо QuestionMarks?

Създадохме QuestionMarks, мотивирани от желанието да помагаме на бизнеса със закрилата на интелектуалната собственост. Всяка добра идея се нуждае от солидна правна защита, затова се стараем да направим процеса по регистрация на марки и дизайни лесен, приятен и лишен от бюрокрация. Преди регистрацията възникват редица въпроси. Можем да ти дадем нужните отговори, защото се стремим към:

Защити бизнес идеите си с помощта на QuestionMarks

Не позволявай друг да печели от твоята креативност. Използвай нашата правна експертиза, за да осигуриш лесна и успешна закрила на твоята търговска марка.